24 juli 2015

Din första flygtur på tretton år

Hur många fel kan det bli?

Det hela börjar med att flygbolaget har problem med sina datorer vilket fördröjer incheckningen. Därpå följer den totalt oförstående personalen vid säkerhetskontrollen, som skakar på huvudet åt att du har lagt dina behållare med vätskor i en vit påse. På knagglig engelska berättar de för dig att "this is not allowed" om och om igen. Förgäves försöker du förklara att du trodde det skulle finnas genomskinliga återförslutningsbara påsar hos dem. Till slut ger du upp och frågar om det åtminstone går att få tag på "tillåtna" påsar någon annanstans på flygplatsen. Hur krångligt kan det vara att ha dem där?

Mellanlandningstiden fördubblas av - än en gång - datorstrul och ett försenat flygplan. Väl i luften trycker piloten gasen i botten så det både skakar och låter oroväckande mycket. När du landat tänker du att nu är det bara promenaden genom flygplatsen till bagagebandet som är kvar. En timme senare har du fortfarande inte sett röken av ditt bagage och den vänliga personalen vid servicedisken berättar för dig att din väska står kvar där du mellanlandade.

Nu återstår bara att vänta en dag eller tre på att få väskan hemkörd. Och allvarligt överväga att vänta tretton år igen innan nästa flygtur. 

(Då har jag inte ens nämnt att det var läskigt och ångestframkallande att flyga och otroligt dumt att tänka på den här nyheten i luften. Och att jag givetvis inte hittade något att äta på ett enda matställe på någon av flygplatserna - förutom godis.)

Inga kommentarer: