25 juni 2008

Frukost på fel sida?

Känsliga läsare varnas.

Egentligen vill jag inte ens prata om det här men känner ändå att det måste få komma ut...

Var det någon mer än jag som satte müslin i halsen i morse? Något så smaklöst som morgontidningens sida tre har jag inte varit med om! Det skulle vara grannlandets sidan nio-flicka, men den är man lite mer beredd på och det är i en kvällstidning så då har i alla fall inte jag lika höga krav. Men det är en av Sveriges största tidningar vi pratar om.

Jag vill inte ha "Apotekets nya produkter mot huvudvärk" till frukost! Snälla låt mig slippa! Åtminstone inte så tidigt på morgonen eller helt utan varning. Jag föredrar nyttiga och hälsosamma saker till första målet på dagen. Grovt bröd, frukt, fiberrika flingor och andra goda saker som krävs för att man ska känna att man vaknat på rätt sida!

20 juni 2008

Utmaning!

Blev utmanad av Chriss. Hade inte tänkt ha sådana här saker på min blogg men har svårt säga nej till en utmaning...

Regler: Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget utmanar du fem andra bloggare.

1. Vad gjorde jag för tio år sedan? Kämpade mig igenom en tråkig sommar: vädret var uruselt, jag vantrivdes på sommarjobbet och min rumskompis gick mig på nerverna

2. Vilka fem saker finns på att göra-listan idag? Baka, fixa med maten till ikväll, duka, hämta en vän på stationen och sen ha en underbar midsommarafton!

3. Godis jag gillar: vingummmi och saltlakrits

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär? Skänka bort minst hälften (har ändå 500 miljoner kvar), betala studieskulden, köpa lägenhet och sommarstuga, resa och vara ekonomiskt oberoende för resten av mitt liv!

5. Städer som jag bott i? Stockholm och Lund

Jag vill utmana: alla som vill och har lust!

16 juni 2008

Cyklister utan regler

Idag körde jag nästan in i en kvinna som - utan att visa något som helst tecken - plötsligt stannade och steg av sin cykel. Mitt i folkvimlet på cykelbanan i centrala stan. I vanliga fall har man fullt upp med att väja för mötande cyklister och fotgängare som irrat sig ut bland cyklisterna så den här gången var det väldigt nära en kollision. Varför ger man inte stopptecken innan man stannar? Något som är vanligt i många andra länder. Eller för den delen räcker ut armen när man ska svänga? Det hade verkligen underlättat för oss medtrafikanter, för vi är inte några tankeläsare. Dessutom finns det lagar och bestämmelser som kan ge böter om man inte följer dem.

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt "Men hallå, där kan vi inte cykla. Det är ju enkelriktat på den gatan" (eller något liknande) och fått noll förståelse tillbaka av mina vänner. De tycker bara jag är präktig och fattar inte vad jag pratar om. Antingen vet de inte vad skyltarna betyder eller så tror de att trafikreglerna inte gäller för cyklister, utan bara för de som kör bil. De flesta av mina vänner har körkort så de borde veta vad det är som gäller.

Man måste kunna trafikreglerna även som cyklist. Och ja (hur många gånger ska det behöva sägas?!) - rött ljus betyder stopp även för den som cyklar!

02 juni 2008

05.00

Går långsamt hem genom en öde stad
Upprymd, trött men lycklig
Sista natten med gänget
Vemodet svävar sakta bort i den magiska sommarmorgonen
Borta är alla tvivel
Livet är nu